Διάρρηξη στο κτήριο του παλιού Δημοτικού Βρεφοκομείου, στην πλατεία Κουμουνδούρου (Πειραιώς 51), εκεί που έως το 2010 στεγαζόταν η Δημοτική Πινακοθήκη, σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Άγνωστο παραμένει εάν οι δράστες πρόλαβαν να αποσπάσουν έργα τέχνης, καθώς ο συναγερμός χτύπησε και εικάζεται ότι εγκατέλειψαν τον χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Αθηναίων δεν δημοσιοποίησε το συμβάν, ενώ διεξάγεται λεπτομερής απογραφή για να αποσαφηνιστεί αν υπήρξε κλοπή έργων ή όχι.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης που κατήγγειλε τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για επιχείρηση συσκότισης της υπόθεσης.

Ο κ. Κακλαμάνης – μεταξύ άλλων- δήλωσε: Σε επικοινωνία που είχα με την πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παραδέχθηκε το γεγονός και προσπάθησε να δικαιολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας και για αυτό δεν έγινε ενημέρωση, με εντολή δημάρχου. Οι ευαισθησίες του κ. Καμίνη στα θέματα διαφάνειας φαίνεται πως είναι «a la carte».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης