Δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με ΜΚΟ για «δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό» διαψεύδει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση ή ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επιπλέον εκφράζει τη συμπαράστασή της στη δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες, αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση μετά την συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δωρεά θερμικές διόπτρες για τα σύνορα

Παράλληλα, ο μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Προηγήθηκαν οι σχετικές προσφωνήσεις και ευχαριστίες.

Τέλος η ΔΙΣ ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης