O Δήμος Μυκόνου διαμαρτύρεται έντονα, προς κάθε αρμόδια αρχή για τις αποφάσεις τοποθέτησης πλωτών εξεδρών εντός ή εκτός θαλάσσιας ζώνης λιμένα (ΘΖΛ) και ζητεί την τροποποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με το Δήμο, «Τελευταία παρατηρείται η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών από ιδιώτες καθώς επίσης και πλωτά συστήματα φύλαξης σκαφών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος θεωρεί σίγουρο ότι «επειδή στο νησί έχουν κατασκευασθεί πλησίον της θάλασσας πληθώρα βιλών επωνύμων και μη οι ιδιοκτήτες τους θα ζητήσουν άδεια για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για την καθημερινή πρόσδεση των σκαφών τους». Επίσης, θεωρεί σίγουρο ότι «οι ανωτέρω θα καταστρατηγήσουν το νομικό πλαίσιο και η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών θα εξυπηρετεί θέσεις μονίμου ελλιμενισμού σκαφών».

Ο Δήμος θεωρεί αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει σχέση με την αισθητική της Μυκόνου να μην ζητείται η σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου. Επιπλέον τονίζει ότι κανένας πλην του Μυκονιάτη δεν γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του τόπου και κανένας υπάλληλος οποιουδήποτε Υπουργείου μπορεί να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος σε θέματα αισθητικής και διαφύλαξης του θαλασσίου ή μη περιβάλλοντος.

Πηγή: mykonospress.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης