Video-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομοσπονδίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση εν μέσω επιδημίας.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος έδωσαν ραντεβού στις 13:00 στα Προπύλαια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την προώθηση του «απαράδεκτου και αντιεκπαιδευτικού» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχεδίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ βάλλει παράλληλα κατά του Υπουργείου με αφορμή των ζήτημα των καμερών στις σχολικές αίθουσες για την αναμετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο για μαθητές που είναι εκτός σχολείου. «Για ακόμη μια φορά κυβέρνηση και υπ. Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, στρέφοντας εναντίον της όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς των μαθητών μας και συνολικά την κοινωνία. Το βράδυ της Παρασκευής 8-5-2020 ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ν.Δ. τροπολογία που σχετίζεται με την ανεπανόρθωτη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της παιδαγωγικής διαδικασίας στη σχολική τάξη. Με αυτή, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία» επισημαίνει η ΔΟΕ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών».

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης