Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και επίδοση αιτημάτων οχτώ σημείων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 8/9, από τα ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει ο Δημοσθένης Μπακόπουλος, πρώην διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων και ιδρυτής του Παρατηρητηρίου, αποτελεί ύψιστη ανάγκη για το υπουργείο να ενσκύψει πάνω από 8 συγκεκριμένους τομείς της δραστηριότητας των λιμανιών, προκειμένου να διορθωθεί μια κατάσταση που διαιωνίζεται και προκαλεί σοβαρά και αρνητικά αποτελέσματα κυρίως στους εργαζόμενους στο λιμάνι, αλλά και σε πράκτορες και ναυπηγοεπισκευαστές.

Διαβάστε τα οχτώ σημεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το υπουργείο αρνείται να εποπτεύσει αυτούς τους 8 τομείς, ενισχύοντας με την πολιτική αυτή ένα απαράδεκτο μονοπώλιο της Cosco και άλλων λομπίστικων συμφερόντων, που βαίνουν εις βάρος της ανάπτυξης του λιμανιού», επισημαίνει ο Δημοσθένης Μπακόπουλος, ενώ την επόμενη εβδομάδα το Παρατηρητήριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αναλύονται -με συγκεκριμένα στοιχεία- αυτοί οι 8 τομείς.

Δείτε τι δήλωσε ο Δημοσθένης Μπακόπουλος:

 

Η Νότα Σοφίου, ναυτική πράκτορας και ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου, αναφέρει στον φακό του zougla.gr το ζήτημα που έχει προκύψει με τους ναυτικούς πράκτορες

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης