Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 10.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές και απόφοιτοι της ΣΕΦΑΑ εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις» που τέθηκε σε ηλεκτρονική διαβούλευση την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζουν, το νομοσχέδιο απαξιώνει το πτυχίο ενός ΑΕΙ και εξισώνει την πανεπιστημιακή κατάρτιση με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τζέτζης, επεσήμανε πως το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση να αναλάβουν την άσκηση κάποιου με σοβαρό κίνδυνο για το άτομο. Τόνισε, δε, πως αυτό θα ισχύει ακόμη και για άτομα με αναπηρίες και τρίτης ηλικίας.

Σημειώνεται πως η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (ΕΓΒΕ) απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όλες τις ΣΕΦΑΑ της χώρας, τα ΜΜΕ, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, την τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη και την υπεύθυνη τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία και μέσω των οδών Φιλίππου, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου θα καταλήξουν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης