Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το Δημαρχείο του Λαγκαδά οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στην εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, σημειώθηκε μικρή ένταση ανάμεσα στους εργαζομένους και την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δήμαρχος είχε περιφρουρήσει το δημαρχείο με μία ομάδα 60 ατόμων. Κατέφτασε μία διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλος» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, παρουσία των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. Θεόδωρου Ιγνατιάδη και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Λίτσας Αμανατίδου, με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον δήμο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Ως νέος δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Λαγκαδά, με 47 χωριά και μόλις 15 άτομα στην καθαριότητα, πρέπει να βρω λύση. Θα πρέπει να είμαι χρήσιμος στους δημότες. Νομίζω ότι η παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες είναι μονόδρομος. Παρ’ όλα αυτά θα συναντηθώ στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών και θα ζητήσω μόνιμο προσωπικό» τόνισε από την πλευρά του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αναστασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από το Δημαρχείο Λαγκαδά έγινε στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν για σήμερα, από τις 07.00 έως τις 11.00 το πρωί.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Διαβάστε επίσης: Στάση εργασίας η ΠΟΕ – ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης