Ρεπορτάζ: Λυδία Καραθανάση

Αντιδράσεις καταγράφονται στη φοιτητική κοινότητα σχετικά με τα μέτρα για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους στα Πανεπιστήμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν φοιτητές στο zougla.gr, παρατηρείται διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο τμήμα της σίτισης των φοιτητών. Όπως ανέφεραν στη «Ζούγκλα» φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ είναι γνωστό πως δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο εστιατόριο του πανεπιστημίου, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το πού μπορούν εκείνοι να φάνε το φαγητό το οποίο τους δίνεται σε πακέτο. Έτσι, αναγκάζονται να τρώνε όρθιοι σε εξωτερικό χώρο. Και το πρόβλημα μεγαλώνει καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, με τις καιρικές συνθήκες να μην είναι ιδανικές για παραμονή σε εξωτερικό χώρο.

Ειδικότερα, πρωτοετής φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Πατρών έκανε λόγο για μείωση του ωραρίου κατά το οποίο οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές μπορούν να πάνε στη σίτιση να φάνε. Συγκεκριμένα, στην καταγγελία αναφέρθηκε ότι η σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου, ενώ ξεκινούσε για όλους τους φοιτητές στις 12:00 και τελείωνε στις 16:00, υπήρξε τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία οι φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να πηγαίνουν στη σίτιση μεταξύ 14:30 και 16:00 και να παίρνουν σε πακέτο με το φαγητό.

Το zougla.gr ήρθε σε επαφή με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου, κύριο Μάρκο Μαραγκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως απαντά ο κύριος Μαραγκός, «την προηγούμενη εβδομάδα που άνοιξε το πανεπιστήμιο μπορούσαν οι εμβολιασμένοι φοιτητές να τρώνε στο εστιατόριο και οι ανεμβολίαστοι να παίρνουν πακέτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι φοιτητές, εμβολιασμένοι και μη, να παίρνουν πακέτο. Δημιουργείτο τεράστια ουρά, ο καιρός δεν ήταν καλός και υπήρξε ταλαιπωρία. Κάναμε μία συνεδρίαση και αποφασίσαμε ότι, εφόσον οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να φάνε στο εστιατόριο, ας τρώνε πρώτα οι εμβολιασμένοι στο εστιατόριο και μετά τις 14:30 όποιος θέλει να παίρνει πακέτο – εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Μειώθηκε η ώρα των ανεμβολίαστων, όμως αυτό δεν συνέβη τιμωρητικά. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το Πανεπιστήμιο, για να δούμε αν αυτό δούλεψε. Εγώ που πήγα από εκεί, είδα ότι αυτό το σύστημα εξυπηρετούσε την πλειοψηφία».

Ερωτηθείς για την απουσία τραπεζοκαθισμάτων εκτός του εστιατορίου, για τους μη εμβολιασμένους, ο κ. Μαραγκός απαντά πως η ΚΥΑ δεν προβλέπει την παραμονή ανεμβολίαστων στην εστία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης