Zougla newsroom

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες καταστημάτων τον περασμένο Φεβρουάριο στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες μετανάστες να κρατούν στα χέρια τους ρόπαλα και μαχαίρια και να κυνηγιούνται στα στενά, σε πολλούς θύμισαν Μέση Ανατολή. Όμως αιτία του κακού, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ήταν «η διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή». Αποτέλεσμα, ένας νεκρός Αφγανός 23 ετών και τραυματίας ένας 25χρονος συμπατριώτης του, μέρα μεσημέρι. «Με απλά λόγια, ποιος θα έχει το “πάνω χέρι” στην περιοχή» λέει στη zougla.gr αξιωματικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε με τη συλλογή μαρτυριών και βίντεο. Όταν κατέληξαν στα πρόσωπα, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, όμως υπήρχε ένα σοβαρό εμπόδιο. «Γνωρίζαμε ποιους αναζητούσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να τους βρούμε. Λες και τους είχε καταπιεί η γη, καθώς δεν είχαν ούτε σταθερή κατοικία ούτε κάποιο συγκεκριμένο σημείο όπου σύχναζαν» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας που πέρασε πολλές εβδομάδες αναζητώντας τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της «μάχης» στο κέντρο της Αθήνας. 

Το σκηνικό, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, στήθηκε ως εξής. Ο ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, ο οποίος είχε και αρχηγικό ρόλο σε μια από τις εγκληματικές ομάδες, είναι ένας 32χρονος μετανάστης. Μάλιστα, η δράση του είχε επεκταθεί σε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας. Το ραντεβού-παγίδα ήταν με τα δύο θύματά του σε συγκεκριμένο σημείο. Όταν εκείνοι πήγαν, «έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια». Στο σημείο είχαν βρεθεί τουλάχιστον 11 κάλυκες από όπλο. Καθώς η έρευνα προχωρούσε, οι αναλυτές της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια εμφύλια διαμάχη. «Το θύμα και ο ηθικός αυτουργός στο παρελθόν ήταν συνεργάτες αλλά κάποια στιγμή δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και άρχισαν οι καβγάδες. Το πρόβλημα “λύθηκε” με τον χειρότερο τρόπο» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση από την πρώτη στιγμή. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, «φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι επτά αλλοδαποί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας που ηγούνταν ο 32χρονος, πέντε εκ των οποίων είναι οι δράστες και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Στην υπόθεση τυγχάνουν συγκατηγορούμενοι επιπλέον έντεκα αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στη συμπλοκή». Το ποινικό μητρώο των συλληφθέντων περιλαμβάνει κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αλλά και λαθρεμπόριο τσιγάρων. Το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί συνέλαβαν έναν εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Όπως διαπιστώθηκε, «ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης