Πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, από αρχαιολογικούς χώρους, προκήρυξε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους του ανακτόρου του Νέστορος, της Καρποφόρας, της Αρχαίας Μεσσήνης, της Περιστεριάς, της Άνθειας, του Στρεφίου, των Διοδίων και της Ικλαινας.

Κριτήριο κατακύρωσης των διαγωνισμών θα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό επί τοις εκατό επί της αξίας του ελαιολάδου που θα παραχθεί (χωρίς το Φ.Π.Α.), για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στα γραφεία της Εφορείας επί της οδού Μπενάκη και
Παπάζογλου 6, στην Καλαμάτα, στις 7/12/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30 π.μ., από την τριμελή Επιτροπή Διενέργειας Πλειοδοτικών Διαγωνισμών για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, ελαιοκομικής περιόδου 2017-2018.

Ο χρόνος των εργασιών ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού και μέχρι τις 28/02/2018. Επίσης, οι πλειοδότες δεν θα έχουν κανένα άλλο δικαίωμα εκτός από τη συλλογή και απόληψη του ελαιοκάρπου, ενώ απαγορεύεται σε αυτόν η εκμίσθωση της απόληψής του. Επίσης, ευθύνεται για οποιαδήποτε τυχόν φθορά προκληθεί εξαιτίας του στον αρχαιολογικό χώρο.

Κατά την περισυλλογή του ελαιοκάρπου ο πλειοδότης θα πραγματοποιήσει κατάλληλο κλάδεμα των ελαιοδέντρων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην προκαλούνται ζημιές σε αυτά.
Επίσης, η περισυλλογή του ελαιοκάρπου δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος της μελλοντικής απόδοσης των ελαιοδέντρων. Τα κλαδιά θα συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα – επιλεγμένα σημεία όπου δεν υπάρχουν εμφανή αρχαία μνημεία με υπόδειξη των φυλάκων. Ο πλειοδότης έχει την υποχρέωση της άμεσης απομάκρυνσης από τον αρχαιολογικό χώρο των κλαδιών που θα προκύψουν από το κλάδεμα ή της καταστροφής τους σε επιλεγμένα από την Υπηρεσία σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης