Το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων που υπάρχουν στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας ζήτησαν σήμερα οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση που οργάνωσαν στα Χανιά οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς Χανίων όπου μετά τους χαιρετισμούς των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε πορεία στο παλιό λιμάνι της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επιβιβάστηκαν σε οχήματα και κατευθύνθηκαν προς την πύλη της Αμερικανικής Βάση στο Μουζουρά Ακρωτηρίου όπου και παρέδωσαν το ψήφισμα της κινητοποίησης σε αξιωματικό της μονάδας.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν δύο σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, φώναξαν συνθήματα κατά της παρουσίας των ξένων βάσεων ζητώντας παράλληλα την απεμπλοκή της χώρας από κάθε στρατιωτικό σχηματισμό. «Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης, χαιρετίζοντας την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των διοργανωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τον κόσμο και τους φορείς που ενώνουν τη φωνή τους και την δράση τους μαζί μας, στην Παγκρήτια Κινητοποίηση για να φύγει η Αμερικάνικη Βάση της Σούδας, για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κ Παπαδομανωλάκης.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Μανώλης Συντυχάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Νίκος Βουρλάκης, εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Κύπρου, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Φραγκιουδάκης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή φωτογραφιών και video: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης