«Βγήκε και το φασισταριό και μιλάει για ”ρατσιστική ομιλία μίσους” του Νίκου Φίλη, στην καθαρή και ολόσωστη τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας για το θέμα των θρησκευτικών. Τι άλλο θα ακούσουμε. Τι άλλο θα ανεχτούμε, θεέ μου…».

Mε αυτή την ανάρτηση στο Facebook επιτέθηκε ο σύμβουλος του Νίκου Φίλη, Θέμης Δημητρακόπουλος, στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, για τις δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ ερωτώμενος για τη δήλωση Φίλη σχετικά με την στάση της Εκκλησίας σε κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας που σήκωσαν κύμα αντιδράσεων δήλωσε τα εξής: «η δήλωση του κ. Φίλη ήταν άκαιρη και ρατσιστική. Δεν μπορεί να λέει ότι οι χριστιανοί είναι σκοταδιστές. Ήταν ομιλία μίσους. Δεν μπορείς να λες τι έκανε η θρησκεία στην κατοχή και στη χούντα. Ο κ. Φίλης έκανε ατόπημα. Πρέπει να το δεχτούμε αυτό και μετά πρέπει να το συζητήσουμε».



Αυτή η δημόσια τοποθέτηση του κ. Δημητρακόπουλου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους διαδικτυακούς του φίλους, οι οποίοι του υπενθύμισαν πως «με αυτούς (σ.σ. εννοώντας τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ) κυβερνάτε». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του συμβούλου του υπουργού Παιδείας ήταν «θα σου έλεγα τώρα, αλλά κωλύομαι»

Να θυμίσουμε πως ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ με τον οποίο επικοινωνήσαμε, είχε εκδώσει και δελτίο Τύπου με το οποίο καταδίκαζε την στάση του Νίκου Φίλη στο θέμα των θρησκευτικών, αλλά και τις γενικότερες απαξιωτικές εκφράσεις που χρησιμοποιεί για την Εκκλησία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το zougla.gr με τον βουλευτή Β’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, μας ξεκαθάρισε πως οι θέσεις του σε αυτά τα θέματα δεν αλλάζουν, και πως είναι αντίθετος με την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και την αντικατάστασή του από μάθημα Θρησκειολογίας.

Πρότεινε να παραμείνει ως έχει το μάθημα και να γίνει προαιρετικό εφόσον κάποιος για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους δεν θέλει να το διδάσκεται.

Υπάρχουν λύσεις μας είπε «μην προκαλούμε όμως σε καμιά περίπτωση το θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας».

Δεν θέλησε να απαντήσει στην ανάρτηση του κ. Δημητρακόπουλου αφού όπως μας  τόνισε «είναι πάγια θέση μου να μην δίνω συνέχεια σε τέτοια περιστατικά».

«Οι δικές μου θέσεις είναι απόλυτα ξεκάθαρες και δημόσιες εδώ και πολύ καιρό για το συγκεκριμένο θέμα όπως και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Aγριεύει η κόντρα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016, 16:48

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης