Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Εικόνες συνωστισμού από το κέντρο της Αθήνας που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τις έκτακτες συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε και το lockdown που έχει επιβληθεί λόγω της διασποράς του κορωνοϊού, κατέγραψε ο φακός της Ζούγκλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, παίζοντας με τη «φωτιά» του Covid-19, καθώς οι λοιμωξιολόγοι έχουν χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου για ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού τις ημέρες των εορτών.

Οι Αθηναίοι ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων για την αποφυγή συγχρωτισμού, ξεχύθηκαν ως ποτάμι στο ιστορικό κέντρο, είτε για να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τη Βαρβάκειο αγορά και τα δώρα για τους αγαπημένους τους με τη μέθοδο του click away, είτε για να κάνουν τη βόλτα τους στη γιορτινή ατμόσφαιρα της οδού Ερμού και το Σύνταγμα.  

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες της Ζούγκλας, σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που δεν φορούσαν με τον σωστό τρόπο τις προστατευτικές μάσκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες από το πρωτοχρονιάτικο «ποτάμι» στους κεντρικούς δρόμους εν μέσω lockdown:

 

 

 

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στην Μεσογείων:

 

 

Καθολικοί έλεγχοι από τις 22:00 το βράδυ

Η Αθήνα πάντως από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα θυμίζει «νεκρή» πόλη όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης, εξαιτίας των καθολικών ελέγχων που θα πραγματοποιούν στους δρόμους της πρωτεύουσας 4.000 αστυνομικοί.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Οι πολίτες παρά το lockdown ξεχύθηκαν για τα ψώνια τους στην οδό Ερμού από το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς:

Δείτε φωτογραφίες από την αγορά στο κέντρο της Αθήνας:

Εικόνες από την Βαρβάκειο αγορά την οποία επισκέφτηκαν οι πολίτες για να ετοιμάσουν το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι:

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής:

Παρόμοιες οι εικόνες από την κίνηση στην Βασιλίσσης Σοφίας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης