Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στη μοίρα του έχει αφεθεί τις τελευταίες δύο ώρες νεαρός ορειβάτης, ο οποίος στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει την κορυφή του Ολύμπου τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αρνούνται μέχρι στιγμής να στείλουν ελικόπτερο για τη μεταφορά του, καθώς… διαφωνούν για το ποια υπηρεσία θα αναλάβει τα έξοδα της πτήσης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν στις 15.20, όταν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε ότι ένας ορειβάτης βρίσκεται στο Λούκι του Μύτικα (κάτω από την κορυφή του Ολύμπου) και είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Τα μέλη της ομάδας έσπευσαν στο σημείο και στις 15.55 είχαν πλήρη εικόνα του συμβάντος. Αμέσως ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και ανέμεναν την άφιξη ελικοπτέρου προκειμένου ο τραυματίας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μέχρι και αυτήν την ώρα όμως το ελικόπτερο… αγνοείται.

«Ζητήσαμε ελικόπτερο από τις 16.00 και ακόμα περιμένουμε. Υπάρχει, λένε, διαφωνία για το ποιος θα χρεωθεί τα έξοδα. Ο άνθρωπος είναι τραυματισμένος σοβαρά. Έχει σπάσει το αριστερό χέρι και πόδι, κάποια δόντια, και ενδέχεται να έχει πάθει κάκωση στον αυχένα» εξηγεί ένα από τα μέλη της ομάδας μιλώντας στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλεκτρονική εφημερίδα επικοινώνησε με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα οποία απάντησαν ότι το ελικόπτερο είναι έτοιμο και περιμένουν ένα έγγραφο από την αστυνομία προκείμενου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης