Δεν κρίνεται προφυλακιστέος για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Λιγνάδης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 12:16
Δεν κρίνεται προφυλακιστέος για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκρινε ότι ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης δεν πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος δεύτερη φορά με βάση τις νέες καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων για τις οποίες απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στη 19η Τακτική Ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται στο σύνολό της την υπόθεση.

Μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για το ζήτημα της προσωρινής κράτησης του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού. Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αποφασιστεί για δεύτερη φορά η προφυλάκισή του, ενώ ο εισαγγελέας είχε αντίθετη νομική άποψη.

Τελικά οι δικαστές οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν τη διαφωνία τάχθηκαν με βούλευμά τους υπέρ της άποψης του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια και της άποψης της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας. Μπότση και αποφάσισαν να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο νέες περιπτώσεις φερόμενων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 12:24