Σε εξέλιξη, χωρίς να εμπνέουν ανησυχία, είναι οι πυρκαγιές σε Γρεβενά και Κοζάνη. Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ιωάννη Γιάτσιο, δεν υπάρχει πλέον ανησυχία για σπίτια και περιουσίες. «Παραμένουμε σε επιφυλακή με τα οχήματα της Περιφέρειας και τα μισθωμένα, αλλά το σημείο όπου καίει η φωτιά δεν εμπνέει ανησυχία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν προληπτικά την προηγούμενη Πέμπτη, επιστρέφουν από το βράδυ της Παρασκευής σταδιακά στα σπίτια τους. Στις δομές του δήμου Γρεβενών θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται μόνο οι κάτοικοι της κοινότητας Διπόρου. «Ούτε σ’ αυτήν την περίπτωση κινδυνεύει το χωριό ή τα σπίτια, αλλά επειδή το Δίπορο είναι πιο κοντά στην εστία της φωτιάς, λόγω του καπνού και των αιωρούμενων σωματιδίων, θα παραμείνουν στις εστίες του δήμου μέχρι νεοτέρας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα -ίσως έως το τέλος της ημέρας- και αυτοί οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στις οικίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την ώρα στα Βέντζια επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και με τη συνδρομή υδροφόρας του ΟΤΑ, ενώ στο Καρπερό επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με 9 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.  

Καλά είναι και τα δεδομένα για τη φωτιά στον Πεντάλοφο του δήμου Βοΐου Κοζάνης, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, με 12 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης