''Δεν διαρρήξαμε εμείς το σπίτι του Πολύδωρα”

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019, 20:20
''Δεν διαρρήξαμε εμείς το σπίτι του Πολύδωρα”

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Απολογήθηκαν σήμερα Παρασκευή οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη διάρρηξη στο σπίτι του πρώην υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα στο χωριό Περιβόλια στη Φιγαλεία Ηλείας. Οι δύο δράστες φέρονται να έκλεψαν ένα χρηματοκιβώτιο που, σύμφωνα με τη δικογραφία, περιείχε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 80.000 ευρώ. 

Όπως είπε ο δικηγόρος τους κ. Δημήτρης Τσιφιλιτάκος στο zougla.gr, κατά την απολογία τους oι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν είναι αυτοί οι δράστες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πρόκειται για πατέρα και γιο, με τον τελευταίο να έχει απασχολήσει κατά στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις. 

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία, το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους «πάτησε» στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ανέφερε πως είδε δύο άνδρες να εξέρχονται από την οικία του κ. Πολύδωρα κρατώντας ένα χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Mazda. Η μάρκα του αυτοκινήτου καθώς και το χρώμα ήταν τα δύο στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων καθώς διαθέτουν παρόμοιο αυτοκίνητο με αυτό που περιγράφεται από τον μάρτυρα.

Όσον αφορά δε στην έρευνα που έγινε στην οικία τους, αυτή δεν απέδωσε καρπούς καθώς δεν βρέθηκαν ούτε χρήματα, ούτε χρυσαφικά. Μετά την απολογία τους, πατέρας και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Ο δικηγόρος τους, κ. Δημήτρης Τσιφιλάκος, μιλώντας στο zougla.gr σημείωσε πως οι εντολείς του αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

Πρόσθεσε παράλληλα πως από τα στοιχειά της δικογραφίας δεν προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής καθότι οι εντολείς του δεν έχουν αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες, ούτε έχει ταυτοποιηθεί το ύποπτο όχημα με το όχημα ιδιοκτησίας τους καθώς ο αυτόπτης  μάρτυρας δεν συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας, ενώ δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες στο πρόσωπο των κατηγορουμένων εντολέων του. 

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Τσιφιλιτάκου στο zougla.gr:

 

 

Η διάρρηξη

 

Η διάρρηξη στο σπίτι του πρώην υπουργού που βρίσκεται στη Φιγαλεία Ηλείας έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης (7/8).  

Οι διαρρήκτες φαίνεται πως είχαν μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις τους καθώς ανέμεναν μέχρι ο κ. Πολύδωρας και η οικογένειά του να αρχίσουν να κατευθύνονται προς την εκκλησία για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Λίγο πριν τις 10.00 έκαναν την κίνηση τους. Διέρρηξαν το σπίτι, «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και έγιναν καπνός.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019, 21:57