Πρεμιέρα με… προβλήματα σήμερα για το σύστημα τηλεκπαίδευσης, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, η ψηφιακή πλατφόρμα πέφτει συνεχώς, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν σοβαρά προβλήματα στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

Γονείς μίλησαν στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και κατήγγειλαν προβλήματα σε σχολεία της Πάτρας, των Γρεβενών και σε πολλά σχολεία της Αττικής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις καταγγελίες προκύπτει ότι σε τάξη 20 μαθητών μόνο τέσσερις μπόρεσαν να συνδεθούν, ενώ κάποιοι γονείς που έχουν παιδιά και στο γυμνάσιο και στο λύκειο κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν και τα δύο ταυτόχρονα.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 08:00 για τα λύκεια και στις 08:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Να σημειωθεί πως χθες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους χρήστες των τηλεπικοινωνιακών δικτύων να αποφεύγουν τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 09:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ., επειδή με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Ζαχαράκη: Σε τεχνικό ζήτημα της Cisco οφείλεται το πρόβλημα 

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη οι μαθητές δεν μπόρεσαν σήμερα να κάνουν μάθημα λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco). Η κυρία Ζαχαράκη επισήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης