Αλληλοενημέρωση για τις μετασεισμικές επιπτώσεις που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς του Μεξικού έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, με τον μητροπολίτη Μεξικού, Αθηναγόρα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο γραφείο του κ. Κουίκ στο υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε η χθεσινή ενημέρωση που είχε ο υφυπουργός από την πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας, Γεωργία Μπουτζιάνη, ότι πλην των ζημιών σε ορισμένα οικήματα, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή απώλειες ζωών ομογενών από τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε χθες τα ξημερώματα το Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού, ο κ. Αθηναγόρας, ο οποίος, με έδρα το Μεξικό, έχει την ιερατική ευθύνη για 20 χώρες της κεντρικής Αμερικής συμπεριλαμβανομένων του Παναμά, της Κούβας, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας κ.λπ., παρουσίασε στον κ. Κουίκ τις δράσεις της μητρόπολής του σε κάθε χώρα, ξεχωριστά, με χειροτονημένους και τοπικούς ιερείς και «με μεγάλη απόδοση έργου, κυρίως στον κοινωνικό τομέα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον κ. Αθηναγόρα ότι καταρχήν θα έχει κάθε δυνατή βοήθεια σε θέματα που σχετίζονται «με τις κοινές δράσεις της Μητρόπολης Μεξικού, με τους λίγους αλλά πολύ δυναμικούς Έλληνες στις χώρες ευθύνης του» και τόνισε ότι είναι «αυτονόητο ότι θα έχει και την πλήρη στήριξη του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, για τα εκκλησιαστικά ζητήματα που είναι και της δικής του αρμοδιότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης