Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της προσεχούς Τρίτης αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση δυο ναυτεργατικών σωματείων να προχωρήσουν την Πρωτομαγιά σε 24ωρη απεργία και να μην συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00 που έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία που αποφάσισαν την 24ωρη απεργία είναι η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσον» θα λάβει απόφαση την Πέμπτη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες θα υιοθετήσει την θέση των άλλων δυο σωματείων.

Κινητοποιήσεις στους Παξούς

Εν τω μεταξύ, με αποκλεισμό του λιμανιού για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι των Παξών, αντιδρώντας στην απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να κλείσει από την 1η Απριλίου την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Παξών ύστερα από γνωμοδότηση του Λιμεναρχείου Κέρκυρας. Το νησί πλέον εξυπηρετείται μόνο με ένα καράβι ανοικτού τύπου που εκτελεί το δρομολόγιο κάθε μεσημέρι από την Λευκίμμη της Κέρκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης