Σε 14 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Εφετείο Λάρισας γνωστό, 55χρονο σήμερα, Τρικαλινό ασφαλιστή που εξαπάτησε αρκετούς πολίτες, οι οποίοι το 2005 έσπευσαν να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους προσδοκώντας σε μεγαλύτερο κέρδος.

Ο ασφαλιστής, ο οποίος είχε εξαφανιστεί για πολλά χρόνια και συνελήφθη το 2013, υποσχόταν υψηλότερο επιτόκιο μέσω ομολόγων ελληνικού Δημοσίου, ενώ, παίρνοντας τα χρήματά τους, τους έδινε «ροζ χαρτάκια», όπως ανέφεραν οι περισσότεροι «επενδυτές» που κατέθεσαν ως μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καταδικασθείς, ο οποίος προΐστατο μιας ομάδας συναδέλφων του σε αντίστοιχη εταιρεία με γραφείο στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το δικαστήριο έπειθε τους παθόντες ότι συνεργάζεται με τράπεζα και πως μπορεί να επενδύσει τα χρήματά τους σε ασφαλή ομόλογα. Όμως, η εν λόγω τράπεζα είχε παύσει τις εργασίες της και είχε τεθεί σε εκκαθάριση, πράγμα που γνώριζε ο κατηγορούμενος και το αποσιωπούσε.

Συνολικά υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτόν χάθηκαν περίπου 2,4 εκατ. ευρώ από χρήματα που του είχαν εμπιστευτεί διάφοροι πελάτες του.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ήταν διευθυντής στην εταιρεία από το 1995 και μεταξύ άλλων είπε: «Εκείνη την εποχή όλοι οι ασφαλιστές παίρναμε μετρητά. Τώρα μπορεί να άλλαξε η κατάσταση, αλλά τότε ήταν αλλιώς. Υπήρχαν προβλήματα στην εταιρεία. Η εταιρεία τα γνώριζε όλα αυτά, αφού μέχρι και εγώ έδωσα χρήματα για το οικονομικό της πρόβλημα. Τα λεφτά τα έστελνα στην εταιρεία για να καλυφθεί το πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί εξαφανίστηκε, απάντησε: «Εξαφανίστηκα γιατί φοβόμουν. Έσκασε βόμβα», ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε: «Συμμερίζομαι την αγωνία των ανθρώπων».

Ο ασφαλιστής κηρύχθηκε ένοχος για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση, για την πράξη της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και για την πράξη της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από εντολοδόχο κατ’ εξακολούθηση σε ποσό που υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ. Του επιβλήθηκε, όπως και πρωτοδίκως, συνολική ποινή 14 χρόνια κάθειρξη, ενώ με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές Τρικάλων.

ΠΗΓΗ: trikalaenimerosi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης