Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η υλοποίηση της συμφωνίας για τον ΑΔΜΗΕ, όπως αποτυπώνεται στη σχετική νομοθεσία. Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού 24% (όπως προσδιορίστηκε από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου), των μετοχών του Διαχειριστή σε στρατηγικό επενδυτή, ενώ σε 25% προσδιορίστηκε το ποσοστό των μετοχών που θα μεταβιβαστεί στην ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

Το 51% των μετοχών θα εισφερθεί σε εταιρία συμμετοχών η οποία θα ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο και στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η εισήγηση για τον ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε με πλειοψηφία 96%. Η γενική συνέλευση με πλειοψηφία 44,83% των μετόχων ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ ως προς την επιλογή του ελεγκτή της εταιρίας για το 2016 παρά την αντίθετη άποψη του Δημοσίου την οποία υποστήριξαν το 44,1% των μετόχων. Υπέρ της πρότασης της ΔΕΗ, δηλαδή αντίθετα με την άποψη του Δημοσίου, ψήφισε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το 51% των μετοχών θα εισφερθεί σε εταιρία συμμετοχών η οποία θα ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο και στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση για τον ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε με πλειοψηφία 96%. Η γενική συνέλευση με πλειοψηφία 44,83% των μετόχων ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ ως προς την επιλογή του ελεγκτή της εταιρίας για το 2016 παρά την αντίθετη άποψη του Δημοσίου την οποία υποστήριξαν το 44,1% των μετόχων. Υπέρ της πρότασης της ΔΕΗ, δηλαδή αντίθετα με την άποψη του Δημοσίου, ψήφισε το ΤΑΙΠΕΔ. Τέλος η συνέλευση ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφυγή από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

To προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά την παρέμβασή του στη Γ.Σ. δήλωσε πως θα γίνει προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης εξεύρεσης στρατηγικού εταίρου για τον ΑΔΜΗΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων που έχει αναγνωριστεί και επαναβεβαιωθεί με σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων από το 1999 έως και σήμερα» ενώ επισήμανε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ τη σοβαρότητα του γεγονότος ότι δεν έχει καταρτιστεί αναλογιστική μελέτη όπως ο νόμος ορίζει.

Αποχωρήσαμε από τη Γενική Συνέλευση, κατά τη συνεδρίαση στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, γιατί η επιλογή μας δεν είναι η σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ αναλαμβάνουν εξ΄ολοκλήρου την βαρύτατη ευθύνη εκποίησης μιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΝΟΠ και ΛΑΕ διέκοψαν προσωρινά το Δ.Σ. της ΔΕΗ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 15:57

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης