Την πλήρη αποκατάσταση του απαιτούμενου παραγωγικού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών της Σαντορίνης ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, ενώ ενημέρωσε ότι αύριο θα είναι διαθέσιμες και εφεδρείες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση: -Ολοκληρώθηκε σήμερα η σταδιακή εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 8.5 MW, (που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι) ανεβάζοντας τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού της ΔΕΗ στη Θήρα σε 32 Μεγαβάτ. Εκτιμάται ότι η μέγιστη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αιχμής είναι περί τα 31MW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» μεταφέροντας από το Γενάδι της Ρόδου ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 6ΜW. H σταδιακή τους εγκατάσταση και σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί εντός της Κυριακής 18/8.

Η ΔΕΗ ζητά τέλος συγνώμη αλλά και την κατανόηση των κατοίκων και επισκεπτών της Θήρα «για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πρωτοφανούς μεγέθους βλάβη που συνέβη στη μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ στο νησί».

«Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα», αναφέρει από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ. Υπενθυμίζει ακόμη ότι είχε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων οι ελλείψεις προσωπικού και είχε ζητήσει επανειλημμένα προσλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροδοτείται ομαλά η Σαντορίνη

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης