Παρέμβαση στο φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών επιχειρεί ο πρωθυπουργός. Μετά το «ναυάγιο» με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα σκληραίνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους, συνεχίζοντας έως την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέθεσε σε ιδιώτες να μαζέψουν τα απορρίμματα, την ώρα που επιχειρηματίες κάνουν… πακέτο τα σκουπίδια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δρόμοι και πεζοδρόμια σε Αθήνα και Πειραιά έχουν μετατραπεί σε υπαίθριο σκουπιδότοπο, με τα απορρίμματα να φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στη μέση του δρόμου, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση πεζών και οχημάτων. Το ατέλειωτο… σκουπιδαριό απασχολεί πλέον και τα διεθνή ΜΜΕ, με τον γερμανικό Τύπο να αναφέρεται στο πρόβλημα επισημαίνοντας ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της χώρας εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Προσωρινές λύσεις υπάρχουν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέθεσε σε ιδιώτες να μαζέψουν τα απορρίμματα, την ώρα που επιχειρηματίες κάνουν… πακέτο τα σκουπίδια, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να προσεγγίσουν το κατάστημά τους.

Στις 10.00 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με τους συμβασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα των ΟΤΑ, επιχειρώντας να υπάρξει εκτόνωση. Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση κάλεσε τους απεργούς σε διάλογο, επισημαίνοντας: «Πρέπει να βρεθεί λύση όσον αφορά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί μία καλή λύση κατά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί να καταργήσει τον νόμο Ραγκούση, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να χρησιμοποιούν ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού.

Σκουρλέτης: Ο διαγωνισμός δεν θα είναι «φωτογραφικός»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα και συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο ψηφίζεται εντός της ημέρας από την Ολομέλεια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην τροπολογία, έκανε λόγο για «λελογισμένη μοριοδότηση», υπογραμμίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κάποιος κλειστός, ”φωτογραφικός” διαγωνισμός».

«Δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων» δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιώσεις στην τροπολογία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης