Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος του στελέχους της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το κρούσμα ανιχνεύθηκε σε μαζική δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ). Πρόκειται για γυναίκα 33 ετών, ξένης καταγωγής, που ζει στην Αττική, με ιστορικό ταξιδιού από το Ντουμπάι στις 4 Απριλίου 2021 και με αρνητικό PCR τεστ από τη χώρα αναχώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα μετά την είσοδό της στη χώρα, χωρίς όμως να απαιτηθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο. Τα κλινικά συμπτώματα έχουν αποδράμει πλήρως, έχει ολοκληρωθεί η απομόνωσή της και ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Το πρώτο κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα μας είχε εντοπιστεί στην Πάτρα. Αφορούσε έναν Έλληνα, χωρίς ιστορικό ταξιδιού, ο οποίος δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν και την ινδική μετάλλαξη, η οποία όμως είναι πολύ πιο μεταδοτική, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαθέσιμα έως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Βέλγιο, ανάμεσα σε μια ομάδα φοιτητών που επέστρεψε τον Απρίλιο από την Ινδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης