Το ΣτΕ αναμένεται να αποφανθεί εντός των επόμενων ημερών αν πρέπει να εφαρμοσθεί αναδρομικά για όσους έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία τακτοποίησης του αυθαιρέτου τους ή κατάθεση αεροφωτογραφιών ή άλλων δημόσιων εγγράφων που να αποδεικνύουν το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πάντως, το υπουργείο δεν έχει την πρόθεση να εφαρμόσει μια τέτοια απόφαση αναδρομικά.

Σε δεύτερη ταυτοποίηση θα υποχρεωθούν, όπως φαίνεται οι περίπου 65.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Για την τύχη αυτών των αιτήσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος περιμένει τη θέση του ΣτΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρες πλαγιές γεμάτες από νέα αυθαίρετα. Πολυτελείς κατασκευές 400, 500 και 700 τετραγωνικών κοντά σε παραλίες. Παράνομα κτίσματα ακόμα και πάνω στα βράχια. Παραπλανητικές πινακίδες με παλιούς αριθμούς οικοδομικών αδειών. Αυτές τις εικόνες κατέγραψαν στη Μύκονο οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Πλέον αιτήσεις, τακτοποιήσεις γίνονται δεκτές μόνο με αποδεικτικά στοιχεία για το χρόνο κατασκευής των αυθαιρέτων.

Αυτές οι αιτήσεις όπως φαίνεται θα χρειαστεί να υποβληθούν εκ νέου με επίσημα έγγραφα ή αεροφωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρονικό σύστημα τακτοποίησης θα αρχίσει να δέχεται από το Μάιο τα πρώτα αποδεικτικά για τα αυθαίρετα που εντάχτηκαν στην ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης Έλεγχος των αυθαιρέτων από… αέρος!

Πηγή: ΕΡΤ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης