Τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένος Χερσονήσου από το Δήμαρχο κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, έξι Γερμανών πολιτών, οι οποίοι τιμούν τη Χερσόνησο επιλέγοντάς την επί σειρά πολλών δεκαετιών ως τόπο των διακοπών τους.

Πρόκειται για το ζεύγος Detlef και Angelika Fabian (οι οποίοι επέλεξαν τη Χερσόνησο επίσης για να τελέσουν το γάμο τους πριν λίγες ημέρες), τις αδελφές Anna Von Der Beek και Brigitte Dierke και το ζεύγος Hagen και Doreen Wicke.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποτελεί για τη Χερσόνησο η προτίμηση των επισκεπτών και στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσονται μεταξύ των λαών μέσω του τουρισμού. Δήλωσε επίσης ότι ο Δήμος Χερσονήσου είναι ευγνώμων στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι με την συνεχή και πολυετή παρουσία τους στην περιοχή μας σφραγίζουν τους δεσμούς αυτούς και δημιουργούν γέφυρες πολιτισμού και συνεργασίας.

Οι Γερμανοί επισκέπτες με τη σειρά τους δήλωσαν ότι αισθάνονται τη Χερσόνησο και την Κρήτη δεύτερη πατρίδα τους, έχουν εδώ πολλούς φίλους, αγαπούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια τις καλύτερες εντυπώσεις για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων στη Χερσόνησο και επιλέγουν πάντοτε το ίδιο ξενοδοχείο για τη διαμονή τους, το King Minos Palace, όπου αισθάνονται πολύ οικεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπαν ακόμη ότι θεωρούν τη βράβευση αυτή από το Δήμο Χερσονήσου μεγάλη τιμή και βλέπουν τους εαυτούς τους ως πρέσβεις καλής θελήσεως για την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας. Είναι αντίθετοι στα δημοσιεύματα που καταφέρονται εναντίον της Ελλάδος.

Ο κ. Fabian μάλιστα δήλωσε απερίφραστα ότι θα απευθυνθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Γερμανικού Κοινοβουλίου και σε εφημερίδες με επιστολές, προκειμένου να σταματήσουν οι ψευδείς και συκοφαντικές δημοσιεύσεις για την Ελλάδα.


Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης