Aνταπόκριση: Άντζελα Πεΐτση
Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης

«Θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ προετοίμασαν τα συνδικάτα το απόγευμα του Σαββάτου, εν μέσω αστυνομικού κλοιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα το συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο. Η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της σημείωνε ότι η συγκέντρωση αποτελεί μόνο την αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων και πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να «πάρουμε πίσω ό,τι βιαίως μας στέρησαν».

Με τη σειρά τους, το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου, ενώ στη διασταύρωση Εγνατίας και Αγίας Σοφίας η Επιτροπή «Ξεκίνημα» και η ΟΚΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ η Αντιεξουσιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης, αλληλέγγυοι και πρόσφυγες από κέντρα φιλοξενίας έδωσαν το παρών στην πλατεία Σιντριβανίου.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Από το μεσημέρι στήθηκαν φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στον χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιηγείται στα περίπτερα της ΔΕΘ

Eργασίες καθαρισμού στο παρά πέντε της ομιλίας Τσίπρα

Οι ομιλίες στη σκιά των διαδηλώσεων

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν την Παρασκευή αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.



Φρούριο με 5.000 αστυνομικούς η Θεσσαλονίκη

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν και φέτος σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες.

Από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, που θα λειτουργεί και φέτος στο κεντρικό αστυνομικό κτίριο, στην οδό Μοναστηρίου, οι επιτελείς αξιωματικοί συντόνιζαν την επιχείρηση. Από το μεσημέρι του Σαββάτου στήθηκαν φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο».

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν θα επιτρέπεται ούτε και η στάση – στάθμευση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κλειστή η είσοδος της HELEXPO λόγω επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ

ΜΑΤ έξω από το γερμανικό προξενείο

Κλειστή η είσοδος λόγω επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ

Πλάνα από την οδό Αγγελάκη



ΤΟ ZOUGLA.GR ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ, Ό,ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης