Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών της παραλλαγής «Όμικρον» του κορονοϊού εκτοξεύτηκε σε 183 στη Δανία, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «ανησυχητική».

Στην τελευταία καταμέτρηση την Παρασκευή, η Δανία μετρούσε 18 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 42 ύποπτα περιστατικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του δημόσιου ινστιτούτου SSI, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των περιστατικών τουλάχιστον τριπλασιάστηκε σε διάστημα 48 ωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την ανακοίνωση αυτή, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (ECDC) μετρούσε 182 περιστατικά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

«Παρατηρούμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από την Όμικρον στη Δανία», υπογράμμισε ο διευθυντής του SSI Χένρικ Ούλουμ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης, όπου η παραλλαγή εντοπίζεται σε ανθρώπους που δεν έφυγαν για ταξίδι ούτε ήλθαν σε επαφή με ταξιδιώτες», υπογραμμίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ινστιτούτο εργάζεται «εντατικά» για να επιταχύνει την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών τεστ, προκειμένου οι υγειονομικές υπηρεσίες να μπορέσουν να εντοπίσουν τις αλυσίδες μετάδοσης «όσο το δυνατόν ταχύτερα», συμπλήρωσε ο υγειονομικός αξιωματούχος.

«Τον χρόνο που κερδίζουμε, πρέπει να τον χρησιμοποιούμε για να εμβολιάζουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Μια σημαντική ανοσία δίνει μεγαλύτερη αντοχή στην κοινωνία μας, εάν η μόλυνση με την Όμικρον συνεχιστεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης