Δ. Θέρμης: Υπερχείλισε ο ποταμός Ανθεμούντας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, 21:01
Δ. Θέρμης: Υπερχείλισε ο ποταμός Ανθεμούντας

Τους λόγους για τους οποίους διακόπηκε η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας, μετά από υπερχείλιση του ποταμού Ανθεμούντα, εξήγησε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος

O δήμαρχος έκανε λόγο για μεγάλους όγκους φερτών υλικών και κολώνων της ΔΕΗ, οι οποίες φράκαραν τη ροή του ποταμού Ανθεμούντα δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

«Μαζεύτηκαν φερτά υλικά και κολώνες της ΔΕΗ, πολλές κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ρέμα προς την περιοχή των Φαρμακέικων. Ο Ανθεμούντας είναι μεγάλο ποτάμι που ξεκινάει από τη Βάβδο της Χαλκιδικής, και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το πρόβλημα υπάρχει και στη πορεία του Ανθεμούντα, το οποίο έφτασε στα όριά του με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να υπερχειλίσει. Εκεί με τον μηχανισμό του δήμου, προλάβαμε κάποια προβλήματα, εκεί δηλαδή που είχαμε ιρλανδικές διαβάσεις, δεν έχουμε δηλαδή μεγάλες ζημιές» τόνισε αρχικά ο Θ. Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε δε, ότι «οι ζημιές σε εγκαταστάσεις είναι εδώ στην περιοχή των Φαρμακέικων, όπου υπάρχει πλημμύρα και στο αντλιοστάσιο της αποχέτευσης που έχουμε και θα έχουμε πρόβλημα στα σπίτια που είναι κατοικημένα και βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο. Μιλάμε για τον δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας δίπλα στο αεροδρόμιο. Από εδώ και πέρα ξεκινάει το αεροδρόμιο.

Αυτό το σημείο το έχουμε εντοπίσει εδώ και χρόνια, ότι ο Ανθεμούντας από τη Βάβδο μέχρι τη θάλασσα θα πρέπει να διαπλατυνθεί. Με την κλιματική αλλαγή ο Ανθεμούντας δεν θα μπορούσε να λειτουργεί όπως λειτουργούσε πάντα».

Μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τη διάνοιξη του Ανθεμούντα προκειμένου το νερό να κατευθύνεται προς τη θάλασσα με μεγαλύτερη ευκολία.

Δείτε βίντεο:

 

Πηγή: grtimes.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, 21:01