Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μπριζόλα, βραστό, φασόλια, μερίδα, θέμα, ποτό, ωμό, ροζ είναι μερικές μόνο από τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούσαν οι «πελάτες» του κυκλώματος ναρκωτικών, το οποίο είχε αδυναμία στην κόκα και εξαρθρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση και την οποία παρουσιάζει σήμερα το zougla.gr, τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία είχαν αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους, ξεκίνησαν τη δράση τους τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας -όπως έχει καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ.- πραγματοποιήσει περισσότερες από 650 «ναρκοπάσες» κοκαΐνης, με τα κέρδη τους να ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

Ο εγκέφαλος και ο «Τίγρης»

Ως εγκέφαλος της οργάνωσης εμφανίζεται ο προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Πρ. Κων., ο οποίος είχε συλληφθεί την 13η του περασμένου Οκτωβρίου σε έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά με ποσότητα κοκαΐνης προοριζόμενη για τη νήσο Πάτμο. Ως στενοί του συνεργάτες εμφανίζονται μία γυναίκα ονόματι Πρ. Ντο. καθώς και ένας άγνωστος άνδρας με το παρατσούκλι «Τίγρης», ο οποίος είχε αναλάβει την προμήθεια κοκαΐνης για χάρη της ομάδας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαργούμαν και ο πορτιέρης

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο κύκλωμα ήταν ενταγμένα και δύο άτομα που εργάζονται σε πολύ γνωστό νυχτερινό κλαμπ του Μπουρναζίου. Ο μεν εργαζόμενος ως πορτιέρης και η δε ως μπαργούμαν έβρισκαν μέσω της δουλειάς τους την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με νυκτόβιους πλασάροντας την πραμάτεια τους.

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι αρκετές από τις πάσες της κοκαΐνης είχαν γίνει έξωθεν του παραπάνω μαγαζιού. Όσον αφορά πάντως τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν γνώριζαν τη δράση των υπαλλήλων τους. 

Οι «αποθηκάριοι» και ο «εξαγωγέας»

Από την ομάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αποθηκάριοι. Πρόκειται για τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ειδικότερα, ο Πρ. Πολ. ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη της κοκαΐνης καθώς και την επιτήρηση του σπιτιού του, όπου αποκρύπτονταν ναρκωτικά και χρήματα. Επίσης, είχε αναλάβει τον ρόλο να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης στον χώρο ναρκοαποθήκευσης. 

Περίπου τον ίδιο ρόλο είχαν αναλάβει και οι Πα. Ιω. και Κα. Αμ. Ήταν επιφορτισμένοι, δηλαδή, με τη μεταφορά, αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών. 

Όσον αφορά τώρα στη διακίνηση των ναρκωτικών στην επαρχία αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα (Ανδραβίδα, Κοζάνη, Πάτμο, Ζάκυνθο κ.α.), όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, αυτήν την είχε αναλάβει ο Πρ. Ελ.

«Η ανάκριση θα επιμερίσει ευθύνες και ρόλους»

Ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, δήλωσε στο zougla.gr ότι στις περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πρέπει να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ όσων κερδοσκοπούν και εμπορεύονται τις ναρκωτικές ουσίες και όσων εξαιτίας της ισχυρής εξάρτησής τους από τα ναρκωτικά γίνονται μικροδιακινητές.

«Η ανάκριση που διενεργείται θα επιμερίσει ευθύνες και ρόλους» πρόσθεσε.

Η εξάρθρωση 

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έφτασε στα ίχνη της οργάνωσης κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ο αρχηγικός ρόλος του 35χρονου Αλβανού υπηκόου, έγκλειστου στον Κορυδαλλό, ο οποίος κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Επιπρόσθετα, αναδείχθηκαν οι ρόλοι και τα καθήκοντα των υπόλοιπων μελών, από την αποθήκευση των ναρκωτικών έως τη νόθευση-επεξεργασία, την περαιτέρω διοχέτευση στην παράνομη αγορά, αλλά και την εποπτεία εκ μέρους τους για την αποτροπή αστυνομικού ελέγχου και τη σύλληψή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– κοκαΐνη βάρους 1.615,3 γραμμαρίων
– εννέα ναρκωτικά δισκία
– λευκή σκόνη συνολικού μικτού βάρους 750 γραμμαρίων, κατάλληλη για τη νόθευση της κοκαΐνης
– το χρηματικό ποσό των 59.095 ευρώ
– το χρηματικό ποσό των 30.000 lek Αλβανίας
– δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ
– τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού (TAZER)
– έξι πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
– μία Ι.Χ.Δ. μοτοσυκλέτα
– 18 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
– τρία βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών
– δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων διαφόρων τραπεζών
– ένα τετράδιο και διάφορα χαρτιά με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονται χρηματικά ποσά και ονόματα από αγοραπωλησίες ναρκωτικών
– πληθώρα νάιλον συσκευασιών ναρκωτικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης