Σε μία μεγαλειώδη πράξη προχωρούν οι μαθητές και καθηγητές δύο σχολείων του δήμου Αχαρνών, που «ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην βαρβαρότητα του πολέμου».

Τα παιδιά του 5ο ΓΕΛ Αχαρνών Αγίας Άννας και του 6ο Γυμνασίου Αχαρνών συλλέγουν ιατροφαρμακευτικό υλικό για να το παραδώσουν στους Γιατρούς του Κόσμου ως αλληλεγγύη τους στον Ουκρανικό λαό και ιδιαίτερα, στον άμαχο πληθυσμό που αυτή την ώρα βιώνει κυρίως τα παιδιά δραματικές στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο σχολείων κυρίως θα χρειαστούν: γάζες και γάντια αποστειρωμένα, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, παυσίπονα, παιδικά σιρόπια, αντιβηχικά, betadine.

Ο Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών-Αγία Άννα, Αντώνης Μιχαηλίδης, ανέφερε πως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσα στη δίνη του υγειονομικού προβλήματος που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την οικουμένη είμαστε μάρτυρες μιας απάνθρωπης και βάρβαρης επίθεσης εναντίον ενός ανεξάρτητου κράτους κι ενός λαού από την αυταρχική και ωμή βία του καθεστώτος Πούτιν

Ως εκπαιδευτικοί που είμαστε εντεταλμένοι να μεταδίδουμε τις αξίες του ανθρωπισμού και της ανθρώπινης αλληλεγγύης και να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, υψώνουμε τη φωνή μας, μαζί με εκείνη των μαθητών και των μαθητριών μας, εναντίον της απρόκλητης και απάνθρωπης επίθεσης εναντίον του λαού και της χώρας της Ουκρανίας.

Θα παραμείνουμε αταλάντευτα και σταθερά στο στρατόπεδο της ειρήνης και της φιλικής γειτνίασης μεταξύ των λαών και θα εναντιωνόμαστε σε κάθε βίαιη και βάρβαρη επίθεση εναντίον κάθε λαού και κάθε χώρας».

Από την πλευρά του Διευθυντής 6ου Γυμνασίου Αχαρνών, Απόστολος Σεμένογλου, επεσήμανε:

«Στα πλαίσια ενίσχυσης της παιδείας και της κοινωνικής συνείδησης, αλλά και της έκφρασης του ηχηρού μηνύματος για αλληλεγγύη και παγκόσμια ειρήνη, η Σχολική Κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών συλλέγει ιατροφαρμακευτικό υλικό  για την στήριξη του λαού της Ουκρανίας και ιδιαίτερα των παιδιών, τα οποία αυτές τις ώρες βιώνουν δραματικές στιγμές».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιουργήθηκε μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης