Με την κατηγορία της απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους συνελήφθησαν στις Αχαρνές ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών και μια 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας. Για το ίδιο αδίκημα συνελήφθησαν ως συνεργοί και δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 23 ετών, ενώ αναζητείται η βιολογική μητέρα.

Τον περασμένο Ιούνιο, το ανδρόγυνο εντόπισε στη Βουλγαρία 18χρονη έγκυο, υπήκοο Βουλγαρίας και συμφώνησε μαζί της να τους παραδώσει το βρέφος αμέσως μετά την γέννησή του, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 20 Αυγούστου 2015, η 18χρονη, συνοδευόμενη από τους δύο συλληφθέντες, μετέβη σε μαιευτήριο της Αττικής, όπου και γέννησε, δηλώνοντας ως δικά της τα στοιχεία ταυτότητας της 38χρονης συλληφθείσας.

Την περασμένη Πέμπτη, οι δύο συλληφθέντες πήγαν εκ νέου στο μαιευτήριο, προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση γέννησης του νεογνού, ώστε στη συνέχεια να δηλωθεί η γέννησή του στο αρμόδιο ληξιαρχείο.

Για τον σκοπό αυτό προσκόμισαν φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων των φερομένων ως γονέων, αλλά διαπιστώθηκε ότι η φερόμενη ως μητέρα όπως εικονιζόταν στη φωτογραφία της ταυτότητας, δεν ταυτιζόταν με τη βιολογική μητέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημερώθηκε αμέσως το Τ.Α. Ιλίου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 47χρονου, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν οι συλληφθέντες, καθώς και το νεογέννητο βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η βιολογική μητέρα αναζητείται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης