Αχαΐα: Δύο κρούσματα σταφυλόκοκκου σε νηπιαγωγείο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 12:19
Αχαΐα: Δύο κρούσματα σταφυλόκοκκου σε νηπιαγωγείο
Δύο κρούσματα σταφυλόκοκκου εμφανίστηκαν στο νηπιαγωγείο του Λάππα. Για τα περιστατικά ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αλλά και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη γιατρό και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας κα Συμεωνίδου, τα κρούσματα έχουν διαγνωσθεί από δερματολόγο και ακολουθούν την προβλεπόμενη αγωγή, ενώ άμεσα επόπτες υγείας επισκέφθηκαν το σχολείο. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή κλιμάκιο εποπτών υγείας επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο και μίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανησυχούμε, παρά μόνο να φροντίζουμε πάντα για την ατομική μας υγιεινή. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν να προφυλάσσουν τον εαυτό τους. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει και οι γονείς, οι σύλλογοι γονέων σε όλα τα σχολεία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και διευθύνσεις, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης» τονίζει η κα Συμεωνίδου και περιγράφει έναν τρόπο που εφαρμόστηκε σε σχολείο της Ζακύνθου, προκειμένου οι μικροί μαθητές να φροντίζουν την υγιεινή τους.

«Σε σχολείο της Ζακύνθου, βάλαμε χρυσόσκονη στα χεράκια των παιδιών. Η χρυσόσκονη πήγε παντού. Στα θρανία τους, στο πρόσωπό τους, στα χεράκια των άλλων παιδιών… Μετά οι μαθητές έπλυναν τα χέρια τους και με αυτόν τον τρόπο κατάλαβαν ότι τα μικρόβια, αν τα χέρια τους δεν είναι καθαρά, μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να το καταλάβουν».

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας, παρατηρείται έξαρση του σταφυλόκοκκου από τον Αύγουστο, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία. Εκτιμά ότι η πρόληψη και η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα υγιεινής είναι το πιο σημαντικό, χωρίς να προκαλείται πανικός και ανησυχία. Σε ό,τι αφορά τη δυτική Αχαΐα, όπως αναφέρει η κα Συμεωνίδου, θα πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική συνάντηση με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας την Παρασκευή, στις 10.00, στο Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας, κατά την οποία θα αναλυθούν διεξοδικά όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες.

Σχετικά με τις ενέργειες του δήμου, ήδη αποφασίστηκε η τοποθέτηση και δεύτερης καθαρίστριας στο νηπιαγωγείο στον Λάππα, ενώ σε λίγες ημέρες η δημοτική αρχή θα φροντίσει να τοποθετηθεί μόνιμη.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 12:19