Αύριο η εκλογή αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης – Τέσσερις υποψήφιοι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013, 14:58
Αύριο η εκλογή αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης – Τέσσερις υποψήφιοι
Αύριο, Σάββατο, διεξάγεται η διαδικασία εκλογής νέου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, με τέσσερις, προς το παρόν, υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Τσαμασλής, πρώην αντινομάρχης, Μιχάλης Τζόλλας, πρώην πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής, Μίμης Φωτόπουλος, θεματικός αντιπεριφερειάρχης και Θεοχάρης Αποστολίδης.

Για την εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης θα ψηφίσουν οι έξι αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι σαραντατρείς Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία». Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα έχουν οι εικοσιπέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Καθώς, μάλιστα, η υποψηφιότητα μπορεί να κατατεθεί ακόμη και πριν την έναρξη της διαδικασίας, δεν αποκλείεται ο αριθμός των υποψηφίων να αυξηθεί.

Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Επιτροπή τα μέλη της οποίας εξελέγησαν την περασμένη Δευτέρα, ανέδειξε πρόεδρο του οργάνου την Ιωάννα Τζάκη, η οποία κατά τη διαδικασία εκείνη συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό ψήφων μεταξύ των υποψηφίων. Η κ. Τζάκη ήταν αντιπρόεδρος της προηγούμενης Μητροπολιτικής Επιτροπής. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη, από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Φεστερίδης.

Διαβάστε επισης:

M. Tζόλλας: «Να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης»

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013, 15:06