Άταφος μέχρι οι συγγενείς του να πειστούν ότι πέθανε από κορωνοϊό - Ζητήθηκε νεκροτομή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, 13:04
 Άταφος μέχρι οι συγγενείς του να πειστούν ότι πέθανε από κορωνοϊό - Ζητήθηκε νεκροτομή

Η πρώτη περίπτωση νεκρού οι συγγενείς του οποίου ζήτησαν μετά τον θάνατό του να πραγματοποιηθεί νεκροψία - νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστώσουν και να πειστούν ότι έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο των Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, πρόκειται για έναν 66χρονο από τη Δράμα, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο Νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή του ήταν τέτοια, που οι γιατροί έκριναν απαραίτητες τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε.

Το πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν. Δεν πείστηκαν και δεν πίστεψαν ότι ο θάνατός του 66χρονου προήλθε από κορωνοϊό. Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο - τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας - νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν, ώστε να πειστούν για τα αίτια που τον οδήγησαν στο θάνατο.

Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορωνοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο Νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή.

Για τη διαδικασία, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία, μάλιστα, εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε, τελικά, ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορωνοϊό. Μόνο τότε οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, 14:15