Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων που ξεκίνησε τα ξημερώματα, με τη συμμετοχή πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων, για την απομάκρυνση κοντέινερ από την πλατεία των Εξαρχείων.

Το συγκεκριμένο κοντέινερ χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια από διάφορες συλλογικότητες και η απομάκρυνσή του έγινε με τη χρήση γερανού, συνοδεία πολλών αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο κοντέινερ το είχαν τοποθετήσει στην πλατεία πριν από δύο χρόνια ομάδες αντιεξουσιαστών και το χρησιμοποιούσαν συλλογικότητες ως «πολιτικό περίπτερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Το μεταλλικό κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων τον Απρίλιο του 2017 αφαίρεσε το πρωί ο Δήμος Αθηναίων απελευθερώνοντας τον χώρο που παράνομα βρισκόταν υπό κατάληψη.

Ταυτόχρονα, συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού προχώρησαν σε παρεμβάσεις σε ολόκληρο τον χώρο της πλατείας προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ιστορικής αυτής περιοχής της πόλης.

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη.

«Στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε τη μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη» επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης