Μπαράζ συλλήψεων καταστηματαρχών στο παραλιακό μέτωπο της Αίγινας σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν τουλάχιστον 40 ιδιοκτήτες παραλιακών αναψυκτηρίων-beach bar, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, καθώς δεν διέθεταν την άδεια που αφορά στην παραχώρηση της παραλίας για εκμετάλλευση τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει της διαδικασίας πρώτα δημοπρατείται η παραλία και καταχωρείται ο διαγωνισμός στον πλειοδότη. Έπειτα, θα πρέπει να καταβληθεί το τίμημα και να εγκριθεί το μισθωτήριο από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ).


(Παραλία Αιγινήτισσα)

Κάτοικος ανέφερε στο zougla.gr ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση έκδοσης των αδειών βαρύνει την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, καθώς οι παραχωρήσεις εγκρίθηκαν τον Ιούνιο και λόγω των γραφειοκρατικών διεργασιών που πρέπει να γίνουν από τους Δήμους, το θέμα των αδειών εξακολουθεί να εκκρεμεί. Κατά την καταγγέλλουσα, ενδεχομένως να εκδοθούν έως την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Παραλία Μαραθώνα)

Έτερος κάτοικος που μίλησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα τόνισε πως μία καταστηματάρχης η οποία ήταν «εντελώς παράνομη, αφού εντοπίστηκε από τις Αρχές, προχώρησε σε ανάλογες καταγγελίες εκδικητικού χαρακτήρα» με αποτέλεσμα να γίνουν ούτε λίγο ούτε πολύ 30-40 προσαγωγές.

Όπως είναι φυσικό οι επαγγελματίες που έχουν συλληφθεί έχουν περιέλθει σε μεγάλη αναστάτωση και κάποιοι σε απόγνωση, καθώς το νησί βρίσκεται σε περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας και όπως δηλώνουν το ζήτημα των αδειών εκκρεμεί….

Οι καταστηματάρχες αναμένουν τις ενέργειες του Δήμου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την τοπική οικονομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης