Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης τριών υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι. Συγκεκριμένα μία πολίτης, σύζυγος και μητέρα κατήγγειλε πώς αστυνομικοί εισήλθαν χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη και συζύγου της στο σπίτι τους.Το κτήριο αυτό είναι μεσοτοιχία με την υπό εκκένωση οικοδομή στο οποίο επιχειρούσαν οι άνδρες των ΟΠΚΕ.

Όταν ο ιδιοκτήτης αντελήφθη πώς αστυνομικοί βρίσκονταν στην ταράτσα του, τους εγκάλεσε και τους ρώτησε αν διαθέτουν εισαγγελικό ένταλμα. Όπως καταγγέλλει η σύζυγος οι αστυνομικοί αντί απαντήσεως συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη ενώ ακινητοποίησαν και τα δύο παιδιά του. Μάλιστα η σύζυγος του ιδιοκτήτη αναφέρει πώς κάποια στιγμή ανέβηκε και αυτή στην ταράτσα, ζήτησε τον λόγο από τους αστυνομικούς και αυτοί την απείλησαν πώς θα «την πετάξουν κάτω από την ταράτσα». Τότε η γυναίκα αυτή αντελήφθη πώς ένας αστυνομικός είχε ακινητοποιήσει στο έδαφος τον γιο της, πατώντας του το κεφάλι. Όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν και καταγγέλθηκαν δημόσια στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN και ANTENA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα εξής :  

 «Ήρθαν τα ΜΑΤ, είπαν στον σύζυγό μου να περάσουν μέσα από το σπίτι για να μπούνε στο διπλανό, εκείνος τους είπε “έχετε χαρτί του εισαγγελέα;”, “όχι δεν έχουμε” απάντησαν, “εντάξει, αν φέρετε χαρτί του εισαγγελέα θα σας αφήσω να περάσετε”, τους είπε. Έκλεισε η πόρτα. Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν. Κάποια στιγμή, ακούσαμε βήματα στη δική μας ταράτσα, ανέβηκαν τα παιδιά μου και ο άντρας μου να δούνε τι γίνεται. Είδαν λοιπόν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας». 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως δηλώνει, όταν ρώτησαν τις αστυνομικές δυνάμεις αν έχουν εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους έδεσαν τα χέρια και τους έδειραν. Όταν ανέβηκε και η ίδια να δει τι γίνεται, την απείλησαν και της είπαν:

«Φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα», ενώ τονίζει πως είδε άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα.

 Η γυναίκα συμπληρώνει πως μετά από όλα αυτά, έφτασε εισαγγελέας στο σπίτι και έκαναν έρευνα, για να διαπιστώσουν εάν έκρυβαν καταληψίες στον χώρο.

 

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, σε ένα από τα μέλη της οικογένειας έχουν περάσει κουκούλα στο κεφάλι: 

 

Το χρονικό της εκκένωσης

Από τις 6:00 το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εισέλθουν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3. Μέσα σε ένα από τα κτήρια υπήρχαν αντιδράσεις, καθώς οι καταληψίες χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες και φώναζαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, επιχειρώντας με τροχό να ανοίξουν τις πόρτες.

Στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Ματρόζου είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση. Η πρώτη (επιχείρηση) πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν νεαροί είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, πετώντας αντικείμενα και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτήρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε το βίντεο με τις προσαγωγές:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης