Άστεγος με ψυχολογικά προβλήματα είναι αυτός που έβαλε φωτιά στη φάτνη του Δήμου Βόλου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που όρισε ρητή δικάσιμο σε βάρος του, για τον Απρίλιο του 2021 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και τον έστειλε για εκούσια νοσηλεία στη Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Βόλου. Εκεί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.
Ο 37χρονος, βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης με το εσώρουχο και φορώντας κάλτσες, στη φάτνη του Αγ. Νικολάου. Εκεί, αφού ζήτησε τσιγάρο από κουλουράδες που βρισκόταν νωρίς στο σημείο, πήγε στη φάτνη προφανώς για να κοιμηθεί. Στην προσπάθειά του όμως να ζεσταθεί, όπως παραδέχτηκε, έβαλε φωτιά σε κουβέρτες και άλλα υφάσματα που είχαν ντύσει οι άνθρωποι του Δήμου τις φιγούρες δηλαδή τους γονείς του Χριστού και τους μάγους.
Κάποια στιγμή, η φωτιά ξέφυγε στα άχυρα που βρισκόταν στο δάπεδο, με αποτέλεσμα να επεκταθεί στα ξύλα και η φάτνη να γίνει παρανάλωμα του πυρός και ευτυχώς ο ίδιος πρόλαβε να φύγει πριν καεί.
Παρά τις έρευνες την Τετάρτη από Πυροσβεστική και Αστυνομία ο άστεγος δεν εντοπίστηκε, αλλά ξημερώματα της Πέμπτης πήγε στο Νοσοκομείο Βόλου για να περάσει τη νύχτα, εκεί διαπληκτίστηκε με μια γυναίκα υπάλληλο φύλαξης, που δεν τον άφησε να μπει στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και τον συνέλαβε.
Χθες που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ήταν πολύ νευρικός και επιθετικός, φώναζε ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο, μέχρι να τον δεχτεί ο εισαγγελέας και στη συνέχεια, λέγοντας ακατάληπτα πράγματα δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την πράξη του.
Αφού ορίστηκε σε βάρος του ρητή δικάσιμος για τον Απρίλιο του 2021, διατάχτηκε ακούσια νοσηλεία του και οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην Ψυχιατρική κλινική για να εξεταστεί από ειδικούς. Τελικά οι γιατροί, μετά από εξέταση, αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.
Σημειώνεται ότι, όπως και στην περίπτωση του «Κάμελ», έτσι και του 37χρονου, ο νόμος ορίζει ότι οι προϋποθέσεις εκούσιου εγκλεισμού κάποιου ατόμου σε ψυχιατρείο, τηρούνται μόνο αν προκαλέσει με τη συμπεριφορά του κίνδυνο σε ξένα πράγματα, σε άλλους ανθρώπους και στον εαυτό του. Επειδή και στις δύο περιπτώσεις δεν προκάλεσαν κίνδυνο για τον εαυτό τους και οι δύο δράστες, που είναι κοντά ηλικιακά, εφόσον δεν κρίνουν οι γιατροί ότι χρήζουν νοσηλείας, δεν μπορούν να νοσηλευτούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι επιθετικός;

Μέχρι πριν από 10 ημέρες, ο 37χρονος άστεγος νοσηλευόταν σε κλινική, μετά από αίτηση νοσηλείας που έκαναν συγγενικά του πρόσωπα, αλλά πήρε εξιτήριο και περιπλανιέται στους δρόμους.
Με πρωτοβουλία της Εκκλησίας, που συνδράμει στη σίτισή του, αναζητήθηκε ίδρυμα για άπορους δύο φορές, ώστε ο άνδρας να βοηθηθεί, αλλά είναι επιθετικός με άλλα άτομα που διαβιούν εκεί, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να τον φιλοξενήσουν.
Όσον αφορά στη συμπεριφορά του, είναι επιθετικός, φωνάζει, κάτι που πιθανόν οφείλεται στο ότι δεν ακολουθεί τη φαρμακευτική του αγωγή, μπαίνει σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα και τρομάζει τους πελάτες, ενώ προ ημερών, είχε μπει σε ζαχαροπλαστείο στο κέντρο του Βόλου, άρχισε να φωνάζει και αναποδογύρισε ταψιά με κουραμπιέδες, κουλουράκια και άλλα γλυκά.

Πηγή: anemosradio.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης