Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Κυριακής ένας 48χρονος φύλακας εργοστασίου το οποίο βρισκόταν  κοντά στο σημείο απ’όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή της Φυλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr ο φύλακας παρέμενε στο κτήριο του εργοστασίου αλλά λόγω του πυκνού καπνού που υπήρχε στην ατμόσφαιρα από ελαστικά τα οποία καίγονταν σε διπλανό χώρο δεν αισθανόταν καλά. Τότε κάλεσε από το κινητό του αρχικά συναδέλφους του ζητώντας βοήθεια. Στη συνέχεια οι συνάδελφοί του ενημέρωσαν τις Αρχές οι οποίες φτάνοντας στο σημείο αντίκρισαν τον 48χρονο πατέρα ενός παιδιού να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

 

Αμέσως, κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο 48χρονος φύλακας κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο δεν έφερε εγκαύματα, ενώ είχε ήδη εκπνεύσει παρόλο που το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έπραξε ότι ήταν δυνατόν για τον επαναφέρουν στη ζωή. «Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να σώσουμε τον άνθρωπο αλλά δυστυχώς μάταια. Διαπιστώσαμε άμεσα από τη στιγμή που εισήλθε στο νοσοκομείο πως δεν ανταποκρινόταν σε καμία ενέργεια, ήταν δυστυχώς αργά», ανέφερε στο zougla.gr ιατρική πηγή του Θριασίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H  φωτιά μαινόταν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής με κατεύθυνση στην περιοχή του Ασπροπύργου. Παρόλο που τέθηκε υπό έλεγχο, στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις. Νωρίτερα επιχειρούσαν 26 άνδρες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τρεις υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης