Άσκηση για τσουνάμι πραγματοποιήθηκε στην Κω

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 13:40
Άσκηση για τσουνάμι πραγματοποιήθηκε στην Κω

Άσκηση ετοιμότητας στο νησί της Κω πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο νησί. Στην άσκηση συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία και από το Ιπποκράτειο Λύκειο της Κω, και στη διάρκειά της καταγράφηκαν τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει ότι καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε να επιλυθούν. 

O γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι για αυτόν τον λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 14:13