Του Κώστα Μιλόβα

Η άσκηση ετοιμότητας  για την αντιμετώπιση πλημμυρικών  φαινομένων  που πραγματοποιήθηκε στον Σαρανταπόταμο  και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δείχνει ξεκάθαρα την ανησυχία του κράτους για την περιοχή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση – διότι οι δικές τους ζωές και περιουσίες  θα απειληθούν σε ακραία καιρικά φαινόμενα- έχουν οι κάτοικοι της Ελευσίνας που βλέπουν 1.000 μέτρα μακριά από το σημείο  που πραγματοποιήθηκε η άσκηση αυτές τις εικόνες.

Κύριε  Δήμαρχε και κύριοι αντιδήμαρχοι Ελευσίνας έχετε υποχρέωση να προστατεύσετε τις  ζωές και τις περιουσίες μας. Η Δυτική Αττική δεν μπορεί να αντέξει και άλλους νεκρούς  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, αν δεν υποστηρίζονται και από την πρόληψη, αποδυναμώνονται  και  πιθανώς η μειωμένη αποτελεσματικότητά τους  να έχει μοιραίες συνέπειες.

Απαραίτητο και χρήσιμο πριν από σχετικές ασκήσεις  είναι η Δημοτική Αρχή να έχει εξαντλήσει το όριο των αρμοδιοτήτων της στο τομέα της  πρόληψης, καθώς και  της πίεσης προς άλλες αρμόδιες η συναρμόδιες αρχές  έτσι ώστε η πόλης μας να είναι το δυνατόν οχυρωμένη και  προετοιμασμένη.

Δεν αμφισβητεί κανείς  την σφοδρότητα των φαινομένων, όμως μαζί με αυτά να μην έχουμε και τον παράγοντα αμέλεια  ή  εγκληματική αδιαφορία. 

Όπως έχουν όνομα οι κακοκαιρίες, θα  έχουν ονοματεπώνυμο και αυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης