Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Περίεργη μεθόδευση ακολουθείται γύρω από την εμπλοκή γνωστού πολίτη της Ρόδου σε υπόθεση παιδοφιλίας και της σύλληψής του κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ, βρίσκεται από τη μια η γιγαντιαία επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την ονομασία «Trojan Horse» και από την άλλη εισαγγελικοί λειτουργοί από τη Ρόδο, οι οποίοι εμφανίζονται να αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα του κατηγορούμενου, όπως έπραξαν –μέσω διατάξεων που εκδόθηκαν- όλοι οι  συνάδελφοί τους για τους υπόλοιπους συλληφθέντες με σκληρό υλικό παιδική πορνογραφίας.

Ενώ οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας, με διατάξεις τους δημοσιοποίησαν τα στοιχεία των συλληφθέντων με στόχο την προφύλαξη του κοινωνικού συνόλου, η εισαγγελία Ρόδου δεν έχε ανάψει ακόμα το «πράσινο φως» ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τα στοιχεία του παιδόφιλου που συνελήφθη στο νησί. Το γεγονός αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά, ενώ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία του νησιού.

Υπάλληλος γνωστού επιχειρηματία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι οι οποίοι επικοινώνησαν με τη zougla.gr κάνουν λόγο για λανθασμένες τακτικές, οι οποίες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τους γονείς και τα παιδιά της περιοχής, καθώς στην κατοχή του συγκεκριμένου ανθρώπου βρέθηκε πλήθος ψηφιακών αρχείων, στα οποία απαθανατίζονταν ανήλικα παιδιά να υπόκεινται σε σεξουαλικά βασανιστήρια.

Η υπόθεση απόκτα ακόμα πιο «περίεργες» διαστάσεις καθώς από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο συλληφθείς, ονόματι Α. Φ., αποτελεί στενό συνεργάτη ενός πολύ γνωστού επιχειρηματία του νησιού και όχι μόνο.

Πρόκειται για πολύ γνωστό πρόσωπο, το οποίο έχει στην κατοχή του ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελλάδας. Η zougla.gr επικοινώνησε με τη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, εκπρόσωποι της οποία επιβεβαίωσαν ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν εκεί, επισημαίνοντας όμως με νόημα «ότι δε δουλεύει πλέον».  

Πληροφορίες της zougla.gr, αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που η εισαγγελία Ρόδου αρνείται να δώσει το όνομα του παιδόφιλου στη δημοσιότητα, είναι η εργασιακή σχέση που υπάρχει μεταξύ αυτού και του επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθεί μέσω των διασυνδέσεών του να εξασφαλίσει την ανωνυμία του υπαλλήλου του.  

Παραδέχτηκε τις πράξεις του

«Πηγές», μιλώντας στη zougla.gr, ανέφεραν ότι μετά τη σύλληψή του, ο Α.Φ., παραδέχτηκε τις πράξεις του, αποδίδοντάς τες σε ψυχολογικά αίτια, τα οποία δεν μπορούσε να καταπολεμήσει.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της προμήθειας, κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Θυμίζουμε ότι από την επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν με κακουργηματικές κατηγορίες, δεκατρία άτομα, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών ακόμη ατόμων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ξεχωρίζει η περίπτωση ενός 35χρονου άντρα των ΕΚΑΜ, μιας ολόκληρης οικογένειας που ζούσαν από την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και ενός Τούρκου, τον οποίο είχε υιοθετήσει επιχειρηματίας της Κηφισιάς. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης