Αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄.

Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που έχουν ήδη πληροφορηθεί από τα Λύκειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) ορίζονται:

– στην Αττική το 2ο ΓΕΛ Πειραιά (Πυθαγόρα και Τζαβέλλα, Πειραιάς) και

– στη Θεσσαλονίκη το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως:

Α) οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής,

Β) οι υποψήφιοι, που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, ως ανωτέρω, κατανέμονται και οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (για προφορική εξέταση) στα δύο παρακάτω κέντρα:

– στη Β΄ Διεύθυνση Δ.Ε. Αθήνας, στο Κτηριακό Συγκρότημα 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου – Πεύκων 50, Ν. Ηράκλειο.

– στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο 2ο Γυμνάσιο Τούμπας – Κλεάνθους 30, Θεσσαλονίκη.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στο Εξεταστικό ή Βαθμολογικό κέντρο (το αργότερο μέχρι τις 17:00 μ.μ.) την ημέρα της εξέτασης, έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά σε επαναληπτικές εξετάσεις έχουν δικαίωμα να παραπεμφθούν και όσοι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που έχουν ήδη πληροφορηθεί από τα Λύκειά τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης