Σήμερα αρχίζει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης προς τα νοικοκυριά με τις παραγγελίες ωστόσο να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά τις ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και για διατήρηση του επιδόματος.

Το πετρέλαιο πάντως θα πωλείται φέτος φθηνότερα κατά 22 με 24 λεπτά το λίτρο.Η λιανική τιμή -χωρίς επιδότηση- να αγγίζει το 1 ευρώ/λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανασταλτικός παράγοντας για την αύξηση των παραγγελιών θεωρούνται και τα προβλήματα που παραμένουν σε πρατήρια της περιφέρειας, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών.

Η λιανική τιμή στα αστικά κέντρα αγγίζει το 1 ευρώ (1,04 και 1,05) για όσους δεν επιδοτούνται και τα 70 λεπτά το λίτρο για όσους λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης. Σε σχέση με το 2013, οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες (1,27 ευρώ/λίτρο), ωστόσο το αγοραστικό κοινό προς το παρόν δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένοντας μεταξύ άλλων, να δει και το πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης