Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Οικουμενικές και πανανθρώπινες οι αξίες της Ελληνικής Επανάστασης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 13:41
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Οικουμενικές και πανανθρώπινες οι αξίες της Ελληνικής Επανάστασης

«Ολόκληρη η Αμερική γιορτάζει μαζί μας, καθώς όλοι οι Αμερικανοί πολίτες κατανοούν απόλυτα το νόημα και τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης. Όσοι αιώνες κι αν περάσουν, ένας λαός μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να αγωνιστεί για την ελευθερία του» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. «Οι αρχές και οι αξίες που ενέπνευσαν την Ελληνική Επανάσταση είναι οικουμενικές και πανανθρώπινες» πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που πραγματοποιούνται σήμερα το απόγευμα.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με την καθιερωμένη Δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ενώ θα ακολουθήσουν ζωντανές μουσικές παρουσιάσεις και προβολή βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων. Τελετάρχης των εορτασμών θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού ABC, Τζορτζ Στεφανόπουλος, ενώ ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Ντένις Μπουτσικάρης θα είναι ο αφηγητής σε βίντεο που αφορούν σε ιστορικά και σε σύγχρονα θέματα για την Επανάσταση του 1821, τα μηνύματά της και τη διαχρονική σημασία της.

Μεταξύ των ομιλητών, θα είναι ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσαρλς Σάμερ, τα μέλη του Κογκρέσου, Ντίνα Τάιτους και Γκας Μπιλιράκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, 'Αλμπερτ Μπουρλά. Την ελληνοαμερικανική Ομογένεια θα εκπροσωπήσουν ο Τζον Κατσιματίδης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ο Τζορτζ Χοριάτης, ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.

Στο μουσικό τμήμα των εκδηλώσεων θα συμμετάσχουν οι μέτσο σοπράνο στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, Καρολίνα Πίλου και ο διεθνούς φήμης βαρύτονος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Τεάτρο Γκρατατσιέλο του Νιου Γιορκ, Νόταμπλς Τρίο, της βυζαντινής χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Κατ' εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την πανδημία, οι εκδηλώσεις έχουν υβριδικό χαρακτήρα τόσο με ζωντανές ομιλίες όσο και με βιντεοσκοπημένα μηνύματα, με τη χρήση όλων των δυνατοτήτων επικοινωνίας που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 13:41