Πριν από δύο εικοσιτετράωρα συμμετείχε μέσα στην καλή χαρά με την ομάδα του Ολυμπιακού στον Αγιασμό επί τη ενάρξει της αγωνιστικής σεζόν. Δηλαδή συμμετείχε σε μία εκδήλωση με μία ομάδα όπου αποδεδειγμένα καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού.

Δύο ημέρες μετά, ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά τη διεξαγωγή της δίκης για τα στημένα στο ποδόσφαιρο, προσπαθεί να προκαλέσει τη συλλογική λογική. Ο κ. Βασίλης Δημακόπουλος, ποινικολόγος και νομικός σύμβουλος και νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο εντολέας του αρνείται να απολογηθεί στην πολύκροτη δίκη για τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς κατά το διάστημα 2012-2015, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και μόλις προχθές ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν παρών στον Αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και μάλιστα χωρίς μάσκα προστασίας, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, δεν θέλει να προσέλθει να απολογηθεί για τα κακουργήματα για τα οποία διώκεται για την υπόθεση των στημένων αγώνων, στην οποία κατηγορείται μαζί με ακόμα 27 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές και ποδοσφαιριστές.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους δεν θα προσέλθει ο πελάτης του, ο συνήγορός του αναφέρθηκε στην… αρνητική δημοσιότητα, αλλά και στο ότι έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορός του Β. Δημακόπουλος ανέφερε σχετικά: «Και η δική του και η επιθυμία μας ήταν σταθερά να έρθει. Ωστόσο υπάρχουν δύο μείζονα προβλήματα. Το ένα μείζον θέμα είναι ότι κάθε παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες. Η λογοδοσία που καλείται κάθε φορά από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τις τράπεζες και ανταγωνιστές είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό ως προς τη συμμετοχή του για ανάληψη έργων.

»Και το δεύτερο είναι ότι νόσησε από τον Covid. Το ξεπέρασε το πρόβλημα, αλλά οι διαβεβαιώσεις των επιστημόνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι ότι δεν παράγονται αντισώματα ώστε να προστατεύουν εκείνον που αρρώστησε και εκείνους που θα προσεγγίσει.

»Χθες έγινε Αγιασμός (σ.σ. εννοεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού) και επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές. Βέβαια γίνονται αρκετά τεστ. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες. Αυτά είναι τα δυο προβλήματα που δημιουργούν εμπόδιο για την παρουσία του και αντιστρατεύονται τη δική του επιθυμία.

»Επειδή σέβομαι την επαναλαμβανόμενη τοποθέτησή σας ότι θα πρέπει να προσέρχονται για απολογία όσοι κατηγορούνται για κακουργήματα, αν μου πείτε, θα έρθει».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου Αριστέα Τσαμαδιά απάντησε: «Επιτρέπει ο νόμος να μην εμφανιστούν οι κατηγορούμενοι. Καταλαβαίνετε όμως ότι, όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του και να ερωτηθούν για ό,τι χρειαστεί».

ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αν μου πείτε ότι πρέπει να γίνει, τι να πω, θα υποστεί το βάσανο των όσων προανέφερα να έρθει…

Αλλά υπάρχουν αυτά τα μείζονα προβλήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να το σκεφτείτε και να μας πείτε.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη με την απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, που δήλωσαν πως θα προσέλθουν να απολογηθούν.

Ο Μαρινάκης στο πάρτι της Σχοινούσας χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος επικαλείται την επικινδυνότητα διάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού σε άτομα τα οποία, αν και έχουν νοσήσει, δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται για τον εαυτό του, πρόσφατα συμμετείχε σε μία κατεξοχήν επικίνδυνη εκδήλωση στη Σχοινούσα και στη θερινή έπαυλη του εφοπλιστή κ. Παπαδημητρίου.

Συμμετείχε δηλαδή σε ένα πάρτι, όπου βεβαίως οι συμμετέχοντες πολλώ απείχαν από το να φορούν προστατευτικές μάσκες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και να αποφεύγουν εκδηλώσεις φιλίας. Για κάποιους λόγους φαίνεται πως τα πάρτι τέτοιου τύπου ή ο αγιασμός σε ποδοσφαιρικές ομάδες με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού δεν είναι επικίνδυνα για την επαναπροσβολή ενός ατόμου από τον Covid-19. Το μόνο επικίνδυνο είναι το δικαστικό περιβάλλον της δίκης για τα στημένα, όπου ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος. Ελπίζουμε τελικά τα σαθρά επιχειρήματα των νομικών συμβούλων του κ. Μαρινάκη να απορριφθούν από το δικαστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης