Σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε λόγο για αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες, γεγονός που «δημιουργεί μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα».

Μάλιστα ο κ. Αρκουμανέας δεν απέκλεισε το γεγονός τα νέα κρούσματα να ξεπεράσουν σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου το «ψυχολογικό όριο» των 1.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία εβδομάδα ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει περισσότερα από 5.690 νέα κρούσματα Covid-19 στην επικράτεια, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ. Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας είναι το γεγονός ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε σε 95 από 84 που ήταν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανόν είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό, πάνω από 1.000. Είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, έχουμε τα Γιάννενα, τις Σέρρες, την Καστοριά. Είναι πολλές οι περιοχές και οι καινούριες περιοχές που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα. Βλέπουμε ότι οι πιο νέοι νοσούν πιο πολύ και είναι αυτοί που δίνουν μια πιο δυναμική τάση στην πανδημία. Η ανησυχία είναι αν σε 10-15 ημέρες δούμε αυτό να μεταφέρεται και στην τρίτη ηλικία, στο σπίτι στους ηλικιωμένους ή σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι η ανησυχία. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν ειδικά οι νέοι, που κάποιοι νομίζουν ότι οι ίδιοι δεν νοσούν» πρόσθεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης