Για τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και που πολλές φορές, όπως υποστήριξαν, «αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας», μίλησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που ενημέρωσαν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Η βία μεταξύ των κρατουμένων, οι συνθήκες κράτησης τους, οι διαφορετικές θρησκευτικές αντιλήψεις τους μαζί με την ανύπαρκτη ασφάλεια, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που θα οδηγήσει σε “Μαύρο Οκτώβρη”. Θα καούν τον Οκτώβρη οι φυλακές θα το δείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού και συνδικαλιστής, Αντώνης Αραβαντινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Αυτό το κακό κλίμα που υπάρχει στις φυλακές δεν αποσυμπιέζεται. Μαζεύεται – μαζεύεται και κάποια στιγμή θα εκραγεί. Ειδικά για τον Κορυδαλλό, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ασφάλεια. Αν αποφασίσουν όλοι οι κρατούμενοι μια μέρα να φτύσουν, θα πνιγούμε. Ζουν άνθρωποι στις φυλακές που για να εξαγνιστούν στον Αλί, αυτομαστιγώνονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης